Masaža lica i glave

Masaža lica

Šta je masaža lica?

Masaža lica je sastavni deo kozmetičke nege, ona je veoma značajan relaksirajući tretman koji deluje protiv opuštanja kože lica, utiče na smanjenje bora, povećava tonus kože, podstiče elastičnost i anti age efekat. Ono što je veoma važno za lepo lice jeste nega kože i kvalitetni kozmetički proizvodi, koji se biraju spram tipa kože koju osoba ima. Prema tome važno je naglasiti da prilikom izbora kreme za lice potrebno je utvrditi tip kože koja može biti: normalna, masna i suva. Ono što je karakteristično za normalan tip kože jeste da njoj odgovaraju gotovo svi proizvodi, ali se najčešće preporučuju biljna ulja za masažu licu.

Za masnu kožu preporučuju se proizvodi na vodenoj bazi, dok je za suv tip kože idealna kremasta struktura za masažu. Redovnom masažom lica postiže se efekat izbacivanja viška vode i stimuliše se proizvodnja kolagena.

Masaža glave

Šta je masaža glave?

Masaža glave je tretman koji ima brojne benefite, međutim glavna svrha ovog vida terapije jeste olslobađanje energetskih kanala od negativne energije. Pored toga masaža glave se koristi za brži rast kose jer se uz pomoć nje stimuliše protok krvi prema korenu kose. Prilikom ove masaže najčešće se koriste eterična ulja. Ona utiče i na poboljšanje cirkulacije kože glave, redukciju stresa, smanjenje anskioznosti, smanjenje svrba kao i na celokupno zdravlje i relaksaciju.